Over mij

Pynasplein 2014Korte geschiedenis

Ik ben René Wewer en ik ben geboren in Vlaardingen op 25 mei 1970.
Ik ben al ruim 30 jaar actief als percussionist, componist, instructeur bij diverse muziekverenigingen, arrangeur en leider van diverse kleine slagwerkgroepen.
Vanaf 2015 heb ik mijn eigen slagwerkstudio. Daar geef ik nu percussie workshops en (privé) les.

Ik vind het erg leuk om mijn opgebouwde kennis en ervaring te delen met kinderen en volwassenen, zodat zij ook het plezier kunnen beleven dat ik eraan beleef.

Hieronder kunt u een indruk krijgen wat ik zoal gedaan heb op slagwerkgebied.

Vanaf mijn tweede jaar was ik al op verschillende potjes en pannetjes aan het slaan. Op mijn zesde had ik een “drumstel” gemaakt van mayonaise emmers en ander materiaal. Eindelijk, toen ik mijn negende jaar had bereikt, mocht ik gaan trommelen bij de plaatselijke muziekvereniging De Pijpers in Vlaardingen. Daar ben ik ruim 25 jaar lid geweest.

Vanaf mijn 12e heb ik het trommelen tijdelijk ingewisseld voor het melodisch slagwerk, zoals klokkenspel, xylofoon, marimba en vibrafoon. Later zijn daar ook de pauken bij gekomen. Sinds mijn 16e heb ik het trommelen weer opgepikt zodat ik nu een bijna allround slagwerker ben. In 1985 is de naam “De Pijpers” veranderd in “Avalance”. Vanaf 1991 tot 2005 heb ik les gegeven bij Avalance, zowel aan kinderen alsook aan volwassenen.

In 1995 heb ik de harmoniewereld ontdekt en ben ik lid geworden van Orkestvereniging Wilton. Daarnaast was ik de vaste invaller voor melodisch slagwerk bij de Maaslandse Harmonie en Brass Band Rijnmond. In 2000, tijdens een invalbeurt bij Liora De Lier werd ik gevraagd om les te geven. Later heeft ook Excelsior De Lier van mijn diensten gebruik gemaakt.

In de periode van 2003 tot 2010 was ik lid van OBK Pernis. Naast spelend lid bij zowel het amusementsorkest als de malletband, heb ik daar nieuwe leden opgeleid voor ongestemd slagwerk.

Naast het lesgeven in De Lier heb ik in de periode van 2012 tot 2014 ook een slagwerkgroep geleid. Deze bestond uit leerlingen slagwerk van Excelsior De Lier. Ik heb hiervoor zelf de stukken gearrangeerd en bewerkt.

In 2010 ben ik lid geworden van de Maaslandse Harmonie.

In 2016 heb ik in samenwerking met de Maassluise Harmonie, Stichting Voedselbank en Stichting Vluchtelingenwerk een slagwerkgroep opgericht als onderdeel van projectorkest InHarmonie.

Vanaf 2019 ben ik slagwerkdocent/instructeur bij DES Hoogvliet en bij de junioren van Showkorps Jong Holland Zwijndrecht.

Bij een aantal van de hiervoor genoemde verenigingen heb ik ook mijn bijdrage geleverd aan de werving van nieuwe, jonge leden door middel van scholenprojecten. Door het beste uit alle afzonderlijk projecten te halen heb ik mijn eigen workshop ontwikkeld die toepasbaar is voor zowel scholen alsook voor kinderfeestjes, teamuitjes en feesten voor volwassenen. Ook mijn lessen slagwerk zijn door mij nader ontwikkeld tot een eigen leermethode.

Tijdens de Corona crisis heb ik het dichter bij huis gezocht. Het spelen en de instructie in het Westland heb ik langzaam afgebouwd. Vanaf februari 2022 ben ik de slagwerkdocent van het leerlingenorkest van Volharding in Rhoon.